top of page
Corona
  • Foto van schrijverDennis Gerritzen

Masterclass Duursport

Wie is Evert Scheltinga?

Evert Scheltinga (Huissen, 1987) is een professionele long-distance triatleet, die onderdeel uitmaakt van Team4talent. Vanaf zijn dertiende tot 2014 nam hij succesvol deel aan sprint-, kwart- en Olympische triathlons. Hij werd dan wel een aantal keren Nederlands Kampioen, internationaal gezien merkte hij dat hij de topsnelheid voor het korte werk onvoldoende in zich had. Na de voorzichtige ontdekking dat het lange werk hem meer op het lijf is geschreven, debuteerde hij in 2014 op de halve afstand. De puzzelstukjes vielen direct op zijn plek. Na drie jaar deed Scheltinga er nog een schepje bovenop door zich in te schrijven voor zijn eerste full-distance triathlon. Met succes: toen Scheltinga tijdens het EK Ironman in Frankfurt achtste werd en verrassend dicht bij de ‘magische’ acht uur grens kwam, voelde hij dat er nog meer in zat. Het nieuwe doel was duidelijk: een sub-8 finisher worden én het nationaal record van Jan van der Marel (1999) proberen te verbreken. In september 2021 lukte dat: Scheltinga pakte een vierde plaats op het WK Long Distance in Almere en noteerde een finishtijd van 7:49:32 uur.


Wat mag je verwachten?


Evert zal je meenemen in zijn persoonlijke verhaal van vallen en opstaan om de top van de duursport te bereiken. Wat de do's en dont's zijn op gebied van training, voeding en alles wat daarbij komt kijken.

Dat betekent praktisch; verzamelen in Studio 6 waar Evert een en ander zal vertellen en jullie vragen omtrent alles wat met duursport te maken heeft te beantwoorden. Hardloop ervaring is wel gewenst want het tweede deel van de masterclass is dat we samen gaan hardlopen. Ook daar zal Evert iedereen persoonlijke tips geven of zaken die je nog zou kunnen verbeteren.


Boek snel deze masterclass want vol is vol!


Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden feestdagen

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag 7.00u-21.30u - Sauna 9.30-12.30 en van 17.30-21.10 Zondag 31 maart 1e Paasdag 08:30-14:00 - Sauna hela dag open Maandag 1 april 2e Paasdag 08:30-17:00 - Sauna 9.30-22.10

Comments


bottom of page