top of page
Corona
  • Foto van schrijverSietske van der Zee

Yoga bij Indoor Action. Wat is wat?

Bijgewerkt op: 5 aug. 2021

Volg jij geregeld een yogales of ben je wel nieuwsgierig? Yoga heb je in veel verschillende soorten en maten. Bij Indoor Action hebben we een uitgebreid aanbod aan yogalessen. Dat is natuurlijk heel leuk, maar wat is wat? Tussen een easy flow en een yin les zit een groot verschil. Elke yogastijl heeft andere kenmerken en voordelen. In de essentie betekent yoga verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest op basis van ademhaling. Ben je benieuwd welke vorm het beste bij jou past? Vind het hier uit!Is de easy flow echt zo “easy”?

Het leuke aan de easy flow is dat de teacher de les zelf kan vormgeven en geen rekening hoeft te houden met een vaste structuur qua poses. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij je van de ene in de andere pose vloeit. Het ritme van de ademhaling is daarin leidend en daardoor ontstaat een mooie flow. Af en toe kunnen er ingewikkelde poses tussendoor komen, maar deze vorm van yoga is juist heel toegankelijk. De easy flow is zeker een aanrader als je op zoek bent naar zowel inspanning als ontspanning. Heb jij behoefte aan zowel fysiek inspanning als mentale ontspanning, dan is deze vorm van yoga zeker iets voor jou!


Hot yoga is hot!

Vind jij het Nederlandse weer soms ook een tikkeltje te koud? Bij hot yoga wordt het klimaat van India nagebootst en kunnen de temperaturen oplopen tot de 35-40 graden!! Je spieren warmen hierin sneller op en dat stimuleert weer de soepelheid in spieren en gewrichten. Ideaal toch? Ondanks dat het een actieve les is waarin je uithoudingsvermogen aardig op de proef wordt gesteld, geeft de warmte je juist ook een extra gevoel van ontspanning. De hot yogales bij Indoor Action heeft dezelfde opbouw en dezelfde poses elke les. Daarbij heeft de teacher nog wel enige vrijheid en ruimte om zijn eigen draai eraan te geven, maar in principe weet je precies wat je te wachten staat in deze les. Doe je deze les op regelmatige basis? Dan voel je ook sneller vooruitgang.


Bikram yoga of hot yoga? Wat is het verschil?

Bikram yoga wordt net zoals hot yoga in een ruimte van 35-40 graden gegeven, maar is toch net even anders. Bikram yoga is namelijk een vorm van Hot Yoga en bestaat uit een vaste serie van 26 poses die altijd in dezelfde volgorde gaat. Bikram yoga is wereldwijd hetzelfde en is daarom iets standvastiger qua richtlijnen dan hot yoga. Ben je op zoek naar een fysieke uitdaging en vind je het leuk om je te verbeteren in dezelfde serie? Dan is Bikram yoga wellicht iets voor jou!


Kleine tip: drink genoeg water na de les. Alles wat je eruit zweet, moet natuurlijk ook weer aangevuld worden!Zin in yin?

Zin om je op een dieper level te ontspannen? Bij yin gaat het namelijk niet om de aanspanning van de spieren, maar juist de ontspanning. Daarbij houd je de houdingen 3 tot 5 minuten aan en dit heeft vele voordelen. Door het langer aanhouden van een pose waarbij je je spieren ontspant, wordt het bindweefsel soepeler. Daardoor creëer je meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit in je lichaam.


Bij Yin yoga ligt de uitdaging niet inbeweging, maar juist in de verstilling in de pose. Door stil te liggen geef je aan de ene kant ruimte aan gedachten en emoties en aan de andere kant ruimte om tot rust te komen en weer op te laden. Dus heb jij behoefte aan meer rust en balans of ben je klaar met al dat gestress? Dan is deze vorm zeker iets voor jou!


Heb je vragen over deze vormen van yoga of is je nieuwsgierigheid gewekt? Let us know!

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden feestdagen

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag 7.00u-21.30u - Sauna 9.30-12.30 en van 17.30-21.10 Zondag 31 maart 1e Paasdag 08:30-14:00 - Sauna hela dag open Maandag 1 april 2e Paasdag 08:30-17:00 - Sauna 9.30-22.10

Comments


bottom of page