top of page
Corona
  • Foto van schrijverMargot Drummen

Vind je rust...


Een overvolle agenda, gezin, werk, sporten bij Indoor Action, familie, sociale contacten, het huishouden en ga zo maar door. Er zijn genoeg verplichtingen en bezigheden waar je niet onderuit komt en tegelijkertijd ook van kan genieten. Maar waar ben JIJ in deze drukte? En misschien zit je juist tijdelijk zonder werk of voel je je alleen. Wat er ook speelt in je leven. Op het moment dat je niet meer tot rust komt of tijd neemt voor jezelf ontstaat er vroeg of laat een disbalans.


Je kan klachten ervaren die zowel mentaal als fysiek opspelen terwijl je niet eens door hebt waar waar ze begonnen.

Nu mijn vraag aan jou…wanneer heb je voor het laatst stil gestaan en gevoelt dat je ademt? Wanneer heb jij voor het laatst iets gedaan waar JIJ blij van wordt? We leven in een maatschappij waar veel moet en tegelijkertijd ook veel kan. Dit maakt kiezen niet altijd makkelijk en legt ook meer druk op ons. En we vinden het eng om stil te staan bij sommige gevoelens waardoor ze alleen maar versterken.


photo by: Mylène Timessen


Een betere wereld begint bij jezelf. Als jij goed voor jezelf zorgt kan je dit ook beter voor andere en verbeterd de kwaliteit van jouw leven. Dit betekend om te beginnen dat je ook mag leren om “nee” te zeggen. Daar waar je “nee” zegt, zeg je “ja” tegen iets anders. Nee ik kan vanavond niet en ja ik gun mezelf tijd om te doen waar ik behoefte aan heb.


Goed voor jezelf zorgen begint bij stil staan bij jezelf in het moment zonder oordeel.

Als tip kan je iedere dag jezelf drie vragen stellen;

-Hoe voel ik mij?

-Wat heb ik nodig?

-Hoe ga ik dat creëren?


Hierin zit de zorg naar jezelf in kleine acties of misschien wel geen actie. Sta stil bij jezelf, omarm en accepteer wat je voelt. Soms verdwijnt een emotie hierdoor alleen al door het zonder oordeel ruimte te geven. En door stil te staan kun je vaak bewuster voelen wat je nodig hebt.

Als je niet weet wat je nodig hebt is dat ok. Oefen dan eerst eens met stil staan bij je adem en hetgeen wat je ervaart zonder te veranderen. Vanuit acceptatie wat er is kan je beter luisteren en handelen naar datgeen wat je nodig hebt om tot rust te komen. Met een paar minuten per dag bereik je al heel veel.


Heb je hulp nodig? Vraag gerust om tips.


Margot Drummen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden feestdagen

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag 7.00u-21.30u - Sauna 9.30-12.30 en van 17.30-21.10 Zondag 31 maart 1e Paasdag 08:30-14:00 - Sauna hela dag open Maandag 1 april 2e Paasdag 08:30-17:00 - Sauna 9.30-22.10

Yorumlar


bottom of page