top of page
Corona
  • Foto van schrijverDennis Gerritzen

Bodyattack: een running-based class


Bodyattack is een ‘running-based class’. Dat betekent dat het trainen van je hardloopconditie aan de basis staat van dit programma. Hardloopconditie is een term die wij tijdens de lessen gebruiken om aan te geven dat je tijdens Bodyattack aan een specifieke conditie werkt, anders dan bijvoorbeeld spinning. Hoe zit dat?


Of je nou fietst (spint) of hardloopt, in beide gevallen train je je cardiovasculaire systeem; het vermogen van het lichaam om (tijdens inspanning) voldoende zuurstof in het bloed te houden, waardoor je je fitter voelt in rust en langer een training kunt volhouden. Heb je een sterk cardiovasculair systeem? Dan herstel je ook snel, slaap je beter en gaat alles in het dagelijkse leven je makkelijker af.


Maar het verschilt per groepsles welke spieren je intensiever traint en met welke belasting het gepaard gaat. Als je graag wilt (leren) hardlopen, is het erg nuttig om de pezen en spieren in je enkels, knieën, heupen, buik en rug sterk te maken, op een manier dat je lichaam went aan impact. Want hardlopen heeft veel meer impact op spieren en gewrichten dan fietsen. Het is daardoor blessuregevoeliger.


Tijdens Bodyattack stomen we je klaar, zodat je ook veiliger buiten kunt hardlopen en andere intensieve sporten aan kan. Daarom trainen we op veel sportspecifieke elementen, zoals looptechnieken, schaatsen, drills, sprinten en ook sprongkrachttraining.


Omdat veel knie- en heupblessures gerelateerd zijn aan hardlopen, oefenen we ook de heupflexibiliteit en bewegen we zijwaarts om de billen en buik intensiever –en op een andere gevarieerde manier dan het hardlopen– te trainen.


Doe de test of Bodyattack een les voor jou is!


1. Ik wil heel graag beter worden in hardlopen en dit veilig opbouwen en/of onderhouden.

2. Ik houd ervan om conditioneel uitgedaagd te worden.

3. Ik krijg veel energie van een energieke les.

4. Ik wil allround trainen: het hele lichaam!

5. Ik wil mezelf uitdagen om ook mijn mentale belastbaarheid te trainen. Dus doorgaan tot het laatste moment.


Kun je alle vragen met JA beantwoorden? Dan zien we je graag bij Bodyattack!


Groet Marije, Nicky en Mauro

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden feestdagen

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag 7.00u-21.30u - Sauna 9.30-12.30 en van 17.30-21.10 Zondag 31 maart 1e Paasdag 08:30-14:00 - Sauna hela dag open Maandag 1 april 2e Paasdag 08:30-17:00 - Sauna 9.30-22.10

Comments


bottom of page