top of page
Petra- Hot yoga

BIKRAM & HOT YOGA

Ervaar de les in een yogaruimte van ongeveer 40 graden Celcius.

+55
Minuten

50%
Cardio

70%
Complexiteit

50%
Kracht

BIKRAM
20231214_INDOORACTION_JESSEWENSING_20.jpg

BIKRAM

Bikram, wat is dat?
Bikram Yoga is zeer toegankelijk, zowel voor de topsporter als  de recreant. Bikram Yoga wordt gegeven in een tot 40 graden verwarmde ruimte. Een Bikram Yoga les bestaat uit een vaste serie van 2 ademhalingsoefeningen en 26 houdingen. De originele Bikram Yoga les duurt 90 minuten. 

Bij Indoor Action wordt een aangepaste serie van 60 minuten gegeven. Indoor Action is een van de weinige clubs in de regio die deze mooie en zeer populaire vorm van yoga aanbied. De lessen bij Indoor Action worden uitsluitend gegeven door docenten die de opleiding 500+ HR Bikram Teacher Training in Los Angeles bij Bikram Choudhury volgden.

HOT YOGA

Wat is Hot Yoga?

Hot Yoga is Yoga in een ruimte die verwarmd is tot ongeveer 35 graden celsius. Deze temperatuur is niet zomaar 35 graden, maar is gekozen om het klimaat in India na te bootsen, de bakermat van Yoga. Tijdens een Hot Yoga sessie werk je door een aantal vaste Yoga poses (asana’s) aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Het warme klimaat zorgt voor soepelheid in je spieren en gewrichten en versnelt het verwerken van afvalstoffen in je lichaam. Omdat we bij Indoor Action gebruik maken van infrarood panelen voelt deze manier van verwarmen aan als warmte van de zon en kan je lichaam dit beter verdragen dan bijvoorbeeld hete lucht verwarming.

20231214_INDOORACTION_JESSEWENSING_14.jpg

HOT YOGA

bottom of page