top of page
Corona
  • Foto van schrijverDennis Gerritzen

De Magie van de Bikram Yoga Serie met Lydia Wright

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023Workshop & Les op 10 december 14:00 - 17:00 door Petra Hofs en Lydia Wright


Ben je al bekend met de Bikram Yoga serie? Of ben je juist nieuwsgierig naar deze vaste serie van 26+2 yogahoudingen? Dan is zondag 10 december dé dag om in je kalender te noteren; jouw weekendescape uit het koude winterweer. Tijdens deze unieke workshop staat de Bikram Yoga serie centraal, en gaan we dieper in op deze bijzondere serie en waarom de dingen zijn zoals ze zijn in de les. De warmte, de vaste serie houdingen, ademhalingsoefeningen, de 90 minuten, het ontbreken van de in yoga welbekende 'downward dog', en nog veel meer.

We starten de middag met een workshopgedeelte waarin ruimte is voor bovenstaande, en natuurlijk kun je al je vragen stellen. Ook duiken we dieper in de techniek van de houdingen door middel van demonstraties, unieke oefeningen en beroemde stokpoppetjes. Hierdoor leer je meer over de houdingen en de uitvoering. We eindigen met een originele 90 minuten les: het moment om het allemaal zelf te ervaren.

Voor de workshop en de les is Lydia Wright te gast bij Indoor Action in Arnhem. Lydia is een instituut als het gaat om kennis en ervaring met de Bikram-serie. Ze was niet alleen een van de eerste leraren in Nederland, maar is ook eigenaar van MyYoga in Den Haag, waar alleen Bikram Yoga wordt gegeven. Ze heeft meerdere retreats geleid, een lerarenopleiding opgezet en is een gerenommeerd jurylid in internationale yogacompetities. Zij wordt ondersteund door Petra Hofs, onze vertrouwde Bikram-docente. Petra volgde haar eerste lessen bij Lydia in 1997 en werd in 2013 zelf leraar.

Wat kun je verwachten?


  • Een inspirerende en leerzame middag ter verrijking van jouw persoonlijke yogareis.

  • Zelf ervaren wat de essentie is van de verschillende houdingen.

  • Een fijne middag in de warmte met collega yogi’s en heerlijke hapjes tijdens de pauze.


Oh ja:


  • De workshop wordt gegeven in het Engels.

  • Neem voldoende fijne yogakleding mee, water en een grote handdoek.

  • De middag is toegankelijk voor alle leden van Indoor Action. Mocht je geen lid zijn en toch willen deelnemen, vraag dan een dagpas maximaal 2 dagen voor het event aan via deze link.

  • Geef in het opmerkingen veld aan dat je wilt deelnemen aan deze workshop, een collega van Indoor Action neemt contact met je op en zal alle details verder met je bespreken.

  • Ervaring met yoga is niet nodig.

  • Kom op maandag 4 december naar de 90 minuten les ter voorbereiding op deze workshop.


Wanneer?

Zondag 10 december van 14:00 - 17:00 uur in Studio 1 van Indoor Action.
Lydia vertelt:

"Ik ben geboren in Sun Valley, Idaho, een skiresort in het westen van de VS. Toen ik klein was, leerde mijn moeder me al Bikram Yoga. Ik vond het leuk om thuis wat houdingen te doen, maar daar bleef het bij, want ik had het druk met wedstrijdskiën. In 1999 drong een vriend er bij mij op aan om Bikram Yoga te proberen. Zeven jaar daarvoor had ik een auto-ongeluk gehad waar ik drie gebroken ruggenwervels aan over had gehouden. Mijn eerste Bikram Yoga les was geweldig en al na de tweede les voelde ik dat de pijn minder was. Voordat ik in 2006 mijn eerste studio in Den Haag opende, gaf ik les voor Thérèse Aartsen, eigenaresse van de eerste Bikram Yoga school in Nederland aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Mijn school in Den Haag was de tweede Bikram Yoga school in Nederland en twee jaar later opende ik Bikram Yoga Rotterdam. Ik heb twee passies: Bikram Yoga beoefenen en lesgeven in Bikram Yoga. Elke les die ik volg, leer ik weer iets nieuws en ik leer nog meer als ik tijdens het lesgeven naar mijn leerlingen kijk. Het is prachtig om te zien hoe mensen hun eigen kracht ontdekken, angsten loslaten en zo een lichamelijke en emotionele transformatie doormaken."Petra vertelt:

"Voordat ik yoga beoefende, reed ik mountainbikewedstrijden, waar ik regelmatig buiten adem bovenaan een klim kwam, letterlijk met een ademtekort. In de yoga leerde ik bewuster met mijn adem om te gaan en deze te sturen. Door kalm te blijven, zelfs als het zwaar werd, kon ik ook mijn ademfrequentie beïnvloeden. Kun jij ook op die manier blijven ademen, zodat je je diepe buikademhaling stimuleert? Een rustige neusademhaling doet dit als vanzelf, doordat je je parasympatisch zenuwstelsel stimuleert."Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden feestdagen

Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag 7.00u-21.30u - Sauna 9.30-12.30 en van 17.30-21.10 Zondag 31 maart 1e Paasdag 08:30-14:00 - Sauna hela dag open Maandag 1 april 2e Paasdag 08:30-17:00 - Sauna 9.30-22.10

Commentaires


bottom of page