Hoe werkt het allemaal bij Outdoor Action?

Hier vind je antwoord op de meest voorkomende vragen en het hygiene protocol. 

Zeer belangrijk! Wees op tijd; minimaal 5 minuten voor de aanvang van je les bij de fietsen stalling voor de club. Om groepsvorming te voorkomen kom ook niet eerder dan 10 minuten voor je training.

Zet je fiets bij de ingang van de club en wacht daar tot de Outdoor Action host je haalt (ook als je te voet of met de auto komt). Zo voorkomen we grote groepen mensen die wachten bij de ingang van de tent…. met alle pretgeluiden en minder dan 1,5 meter consequenties van dien…

We hebben een apart vak voor de fietsen en een vak waarin we als sporters verzamelen. Dit om te voorkomen dat er grote groepen elkaar in de weg lopen tijdens het ophalen van fietsen bij vertrek en verzamelen voor aanvang van de les.

We snappen dat je blij bent dat je weer mag trainen maar “keep your voice down…” We willen geen klachten uit de buurt en over een week de zaak weer sluiten… En jullie vast ook niet.

Ook je vertrek van de lokatie dient geordend te verlopen.

In de tent vullen we de groepsles zaal door als eerste in de tent door te lopen naar de meest voorste rij links voor… We vullen zo de eerste rij. Daarna de tweede rij etc etc. Net als in het theater!

Dus niet zoals je gewend was in de Arena een plekje achteraan claimen zodat iedereen kris kras vlak langs elkaar naar een plekje moet zoeken. Dit is echt not done… Ook dan schenden we de 1,5 meter regel en bij controle; einde Outdoor Action…

Alsjeblieft mensen wij zijn ook lyrisch enthousiast en zouden zelf misschien wel door een muur rennen om weer zo te kunnen sporten… Maar met de opening van Outdoor Action is niet alles weer als voorheen en het is niet een vrijbrief om weer als vanouds los te gaan. We moeten echt rekening houden met de buurt én de RIVM regels.

Yoga op het Thialf terrein

Ook voor de yoga lessen in de tent op het Thialf terrein zijn een aantal spelregels.

We sporten hier in een open tent dus in de ochtend kan het fris zijn; zorg voor warme kleding.

Als eerste is het belangrijk te realiseren dat we te gast zijn op het terrein van Thialf. Laten we ons daar naar gedragen dus ook hier: keep your voice down.

Om zo hygiënisch mogelijk te kunnen genieten van een yoga sessie neem je je eigen mat mee. We hebben geen leen matten.

De toegang is vanaf de Thorbeckestraat 23. Hier ga je (met je fiets aan de hand) door het groene poortje en je loopt door tot het houten hek. Hier kan je je fiets plaatsen en naar de tent lopen. Je wordt door een medewerker van Indoor of je docent opgevangen.

Je yoga docent geeft je aanwijzingen hoe de tent binnen te komen en te verlaten om de 1,5 meter onderlinge afstand te waarborgen. Volg altijd de aanwijzingen van je docent op. Hij of zij is bevoegd je de toegang te ontzeggen in geval van geen eigen matje.

 

Samen op 1,5 meter afstand weer aan de slag; veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen 

 

  • Gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere sporters tijdens het sporten en bij aankomst en verlaten van de buitensport plaats
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet; je kan geen gebruik maken van douches, omkleed faciliteiten, toilet of kleding lockers.
  • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19).
  • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test.

Voorzieningen hygiëne

Er zal bij de entree van de buitensport lokatie voldoende ontsmettingsgel aanwezig zijn om je handen te desinfecteren bij aankomst en vertrek. Ook zullen er voldoende papieren doeken en alcohol spray flessen aanwezig zijn om je training materiaal tijdens en na de les te reinigen. De papieren doeken dien je na gebruik in de afvalbakken te gooien.

Een eigen handdoek is verplicht; zonder handdoek kan er niet gesport worden.

Reserveren

Zowel de groepslessen als vrije fitness zullen ingedeeld worden in blokken van 45 minuten. Je kan een blok vrije fitness per dag boeken. Zo kunnen tussen de lessen door materialen schoongemaakt worden en komen de sportgroepen elkaar zo min mogelijk tegen tijdens aankomst en verlaten van  de buitensport lokatie.

Er kan alleen gesport worden als er gereserveerd is in de Indoor App. Zeker gezien de grote vraag en de beperkte plaatsen per groep zal het niet komen opdagen op een training na drie keer de consequentie hebben dat je niet meer kan reserveren. Je dient je dan te melden bij je trainer; deze zal met de administratie je blokkade al dan niet opheffen, afhankelijk van wat de reden is van de no-shows.

Routing

Er zal op de sportvloer een duidelijke routing aangegeven worden door middel van tape, sticker en pijlen. Houd je aan deze routing; zo kan er zonder problemen 1,5 meter afstand van elkaar gehouden worden tijdens het sporten en bij aankomst en vertrek van de buitensport plaats.

Eten en drinken

Uiteraard is het gebruik van een bidon met drinken toegestaan. Eten in welke vorm dan ook niet.

Vragen

De club is dicht. Dit betekent dat je niet even binnen kan lopen om naar het toilet te gaan of een vraag te stellen. Alle vragen kan je stellen via sporten@indooraction.nl. Of je stelt je vraag aan de instructeur op de buitensport lokatie. Hij of zij kan je dan doorverwijzen naar de juiste persoon binnen Indoor Action.

Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!