Wat is Hot Yoga?

Hot Yoga is Yoga in een ruimte die verwarmd is tot ongeveer 35 graden celsius. Deze temperatuur is niet zomaar 35 graden, maar is gekozen om het klimaat in India na te bootsen, de bakermat van Yoga. Tijdens een Hot Yoga sessie werk je door een aantal vaste Yoga poses (asana’s) aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het warme klimaat zorgt voor soepelheid in je spieren en gewrichten en versnelt het verwerken van afvalstoffen in je lichaam. Omdat we bij Indoor Action gebruik maken van infrarood panelen voelt deze manier van verwarmen aan als warmte van de zon en kan je lichaam dit beter verdragen dan bijvoorbeeld hete lucht verwarming.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga – een vloeiende krachtige yogastijl. Vinyasa yoga wordt ook wel flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. Vinyasa
betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De ademhaling is een essentieel onderdeel van deze yoga vorm, omdat de series bewegingen gesynchroniseerd met de adem worden uitgevoerd.
Over het algemeen gaan omhoog gaande bewegingen samen met inademingen en omlaag gaande bewegingen met uitademingen. Vinyasa yoga is over de tijd ontstaan vanuit de Ashtanga yoga en wordt daarom ook wel Ashtanga Vinyasa Yoga genoemd.
Tegenwoordig zijn er vele verschillende vormen van Vinyasa of flow yoga. Het wordt in het Westen ook veel Power yoga genoemd om een onderscheid te maken tussen deze krachtige
yogastijl en zachtere yogavormen. Power yoga kan verwijzen naar elke stijl die afkomstig is van Ashtanga Vinyasa Yoga.

Yin Yoga

De Hot Yin begint zoals de reguliere Hot les, dus met een ademhalingsoefening, het activeren van alle grote spiergroepen en de basis traditionele Hatha Asana’s. Vanuit hier gaan we over naar de Yin houdingen, beide werelden (Yin en Yang) worden hiermee optimaal gecombineerd, een win-win situatie dus.

Houdt er rekening mee dat de Hot Yin een dieper effect kan hebben op je lichaam, waardoor je misschien in eerste instantie vermoeiender voelt. Dit is geen slecht teken want je lichaam is aan het opruimen, geef het een maand de tijd waarin je elke week een Hot Yin les volgt. Mocht je dan toch niet ervaren dat het voor jou verruimend werkt dan heb je je lichaam in elk geval de tijd gegeven om er aan te wennen.

Wat doet Hot Yoga voor jou?

De voordelen en resultaten van Hot Yoga zijn:

  • Afvallen (verbetering stofwisseling)
  • Verbetering kracht & flexibiliteit
  • Verbetering bloedsomloop
  • Reiniging van lichaam en geest
  • Stressvermindering
  • Verbetering nachtrust

FAQ

-Welke kleding moet/mag ik aan?

Een korte broek of een sportlegging zijn de beste opties. Voor is een sporttop en sport-bh toegestaan. Voor de heren is een tanktop/mouwloos shirt toegestaan. Kleding gemaakt van materiaal dat goed vocht absorbeert is hierbij de beste keuze.

Wanneer eten en drinken?

Drink ruim voldoende voor de les. Eten kan tot een half uur voor de les. Drink na een Hot Yoga les meer dan je normaal zou doen voor de rest van de dag.

Wanneer is het beter om niet mee te doen aan Hot Yoga?

Bij hoge bloeddruk en hartklachten kun je beter geen Hot Yoga les volgen. Vraag bij twijfel een van de docenten om advies of raadpleeg een huisarts. Ook bij zwangerschap raden wij deelname aan Hot Yoga af.

+0

Minuten

0%

Cardio

0%

Complexiteit

0%

Kracht

Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!