Februari maand van de Yoga

Nieuws

In februari staat Yoga centraal bij Indoor Action. De afgelopen jaren heeft het Body & Mind segment binnen Indoor een enorme vlucht genomen. Zoals je hebt kunnen ervaren is er elke dag zowel ’s ochtends als ’s avonds wel een Yoga, BodyBalance of Pilates les te volgen. Toch is er een grote groep leden waarvan we weten dat ze nog nooit een dergelijke les hebben gevolgd, terwijl het een aanvulling kan zijn op hun sportroutine. Om deze groep kennis te laten maken met alle Body & Mind lessen organiseren we in februari een aantal workshops waarbij alle disciplines van het Body & Mind segment aan bod komen.

We trappen af op zaterdag 2 februari met de ‘Yogaproeverij’, een twee uur durende reis door de meest voorkomende stijlen binnen Indoor. Een gedeelte van de BodyBalance les komt langs, een deel Pilates, een stukje van de Hot Yoga serie, Easy Flow Yoga en we sluiten af met een stukje Yin.  Daarnaast volgt op elke zondag van februari een workshop waarin onze docenten hun expertise in hun eigen discipline met jullie delen. We hebben een workshop Hot Yoga, gegeven door Hot Yoga experts Maarten en Marly. Daarin nemen we ruim de tijd om je wegwijs te maken in deze vorm van Yoga. Een workshop Pilates komt langs, waarbij Pilates koningin Nita je meeneemt langs alle facetten van de Pilates work-out. Enorm populair gebleken binnen Indoor: Yin Yoga. Mindfullness experts Aletta en Marly zullen hun kennis met jullie delen in een workshop Yin Yoga & Meditatie. Last but not least een workshop omgekeerde houdingen, gegeven door de master van de handstand, Maarten.

Enfin, voor iedereen die nog nooit een Body & Mind les heeft gedaan, is dit een uitgelezen mogelijkheid om er eens aan te snuffelen. Nogmaals, wij denken dat dit soort lessen een aanvulling kan zijn op je dagelijks leven. We leven in een snelle wereld vol veranderingen waarin we onszelf nog weleens voorbij lopen. Hoe mooi is het dat je al deze lessen gewoon kan volgen binnen jouw vertrouwde sportschool. Houd de site goed in de gaten, en schrijf je tijdig in voor de workshops!

We zien je op de mat!

Yogaproeverij, Zaterdag 2 februari 09:30 – 11:30

De afgelopen jaren heeft het Body en Mind segment een enorme vlucht genomen binnen Indoor Action. Steeds meer leden weten de yogamat te vinden, en daar zijn we best trots op. Hele zachte rustige Yin Yoga, tot de super intense Hot Yoga en alles wat er tussen in zit, Hatha Yoga, Easy Flow Yoga, PowerYoga, Hot Vinyasa Yoga. Kortom, voor elk wat wils. Het imago van zweverigheid en stoffigheid hebben we van ons af weten te schudden, met als gevolg dat steeds meer sporters de toegevoegde waarde van Yoga hebben ontdekt. Toch is er nog een grote groep leden die nog nooit een Yogales heeft gevolgd. We merken dat de drempel voor een aantal sporters toch een beetje te hoog is. Vandaar februari, maand van de Yoga. Op de eerste zaterdag van februari trappen we af met een ‘Yoga proeverij’, een aantal stijlen passeren de revue. Body Balance is een standaard programma waarbij de les elke drie maanden verandert, je hebt dus drie maanden de tijd om aan de houdingen te werken. Vooral als je net begint met sporten of yoga is dit een uitstekende les om mee te starten. Daarnaast komt er een stukje Yin Yoga voorbij, een zachte vorm van yoga die voor iedereen geschikt is. Hatha Yoga, een traditionele yogavorm, eigenlijk de ‘moeder’ van alle yoga stijlen. Easy Flow Yoga, een fusion van allerlei stijlen. Poweryoga, de naam zegt het al, een bijzonder krachtige Yoga. Pilates niet te vergeten, een bijzonder doeltreffende manier om core-stabilty te ontwikkelen. Tot slot doen we een klein stukje van de Hot Yoga serie. Kortom, een workshop waar alle disciplines van het aanbod binnen Indoor Action verenigd worden, verzorgd door jullie vertrouwde docenten. Iedere docent zal je meenemen in zijn of haar expertise. Je hebt geen ervaring nodig, je hoeft jezelf niet al te kunnen dubbelvouwen, integendeel. Het doel is om iedereen die nog niet heeft mogen kennismaken met het Body & Mind segment de mogelijkheid te geven om er even van te proeven. Daarom hebben we de eerste workshop ook heel toepasselijk de ‘YogaProeverij’ genoemd.

Workshop Hot Yoga, Zondag 3 februari 12:30 – 14:00

Sinds alweer twee jaar bestaat er de mogelijkheid om buiten de reguliere yogalessen ook Hot Yoga te beoefenen. Op zondag 3 februari is er een workshop Hot Yoga. Stap voor stap maken we je wegwijs in deze super intensieve krachtige vorm van yoga. Rustig nemen we de tijd om je de basisbeginselen door te nemen.

Een belangrijk onderdeel binnen de yoga en vooral Hot yoga is pranayama, oftewel adem. Door de warmte is het extra belangrijk de focus richting de adem te brengen, als je je adem verliest kan het zijn dat je duizelingen ervaart. Hier staan we uitgebreid bij stil, het is de basis van alles wat we in de Hot Yoga doen.

Daarbij is de serie ‘alignment-based’, wat zoveel wil zeggen dat je van onder naar boven langzaam door precieze aanwijzingen in de houding begeleid wordt. Ook hier staan we uitgebreid bij stil, Hot Yoga is voor iedereen geschikt en vooral voor de beginnende yogi bijzonder toegankelijk.

Handstand en Omgekeerde houdingen, 10 februari 12:30 – 14:00

Ondersteboven en op je handen staan spreekt altijd tot de verbeelding. Proberen, oefenen tot je er buiten adem bijna bij neer valt- waarom lukt het toch steeds maar niet! ‘Met dezelfde ingrediënten een ander resultaat verwachten is waanzin’ aldus Einstein. Voordat je ondersteboven kan gaan staan moet je eerst leren begrijpen hoe je kracht genereert in je lijf.

Daarbij heb je zonder functionele mobiliteit niet zoveel aan die kracht. Stap voor stap gaan we aan de slag zodat je leert begrijpen wat ervoor nodig is om uiteindelijk op je handen te kunnen staan. Handstand of armbalans, het principe is hetzelfde.

Maar bovenal is het vooral bijzonder leuk om te doen, je zult zien dat je veel meer kan dan je denkt!

Handstand en Armbalans, 16 februari 14:00 – 15:30

INSCHRIJFFORMULIER WORKSHOP HANDSTAND EN ARMBALANS.

Perfect Pilates, 17 februari 12:30 – 14:00

Perfect Pilates workshop Terug naar de basis, kerntraining en ketentraining. Verbinding zoeken met iedere spiervezel in je lichaam afgesloten door een heerlijke eindontspanning. Even aandacht en tijd voor jou! De 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. ‘Core stability’, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden.

Power Pilates. 23 februari 13:30 – 15:00

Power Pilates gaat een stapje verder dan Perfect Pilates. In deze les worden oefeningen gedaan om het lichaam stabieler, flexibeler maar ook krachtiger te maken.Tijdens de les maken we gebruik van ons lichaamsgewicht, schijven, steps en/of ballen.
De oefeningen zijn divers en alle spiergroepen komen aan bod. De nadruk ligt op de romp spieren van zowel buik als rug. Lichaamshouding en -beheersing krijgen de volle aandacht.

INSCHRIJFFORMULIER WORKSHOP PERFECT PILATES.

INSCHRIJFFORMULIER WORKSHOP POWER PILATES

Yin Yoga en Meditatie. 24 februari 12:30 – 14:00

Indoor Action nodigt je uit om samen stil te worden!

Deze inspirerende yogamiddag staat in het teken van een verdiepende meditatie en het doen van verschillende yin yoga-houdingen, welke gericht zijn op het stretchen rondom ons bekken en onze heupen. Zo zorg je ervoor dat je ook in deze koude wintermaand geaard blijft en in je kracht. Dat je loslaat wat je niet langer nodig hebt!

Deze workshop geeft je diepe ontspanning en rust, zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau.

Yin Yoga is de meest rustige vorm van yoga, waarin je zittende en liggende houdingen op de grond doet. Omdat je deze lang aanhoudt, twee tot vijf minuten, ontspannen zowel je spieren als ook het bindweefsel. En dat voel je!

De Yin yoga bereidt ons voor op een meditatie. Door ademhaling en een bodyscan blijven we met aandacht in het lichaam. Er is niks zweverig aan.

Het doel van meditatie is niet om je hoofd leeg te maken. Het uiteindelijke doel van meditatie is je volledig bewust te worden van de aard van de realiteit. Inclusief al je gedachten en al je gevoelens.

Yin yoga en meditatie is voor iedereen toegankelijk en een mooie en gezonde aanvulling op jouw sportactiviteiten.

INSCHRIJFFORMULIER WORKSHOP YIN YOGA MEDITATIE

Vorig bericht
Horeca topper gezocht!

Related Posts

No results found

Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!