Op deze pagina vind je alle actuele informatie over de huidige  regels binnen Indoor Action omtrent Corona. Alles op chronologische volgorde. Dus bovenaan het meest recente bericht en verder naar beneden oudere berichten. Heb je vragen of onduidelijkheden over wat er wel en niet mag, en wat er wel en niet moet binnen Indoor Action? Scroll dan eerste even door deze informatie. 14-10-2020

Over de nieuwe maatregelen die ingaan om 22.00u vanavond:

 • Vanwege de maatregel van maximaal dertig mensen in één ruimte het volgende:
 • Groepsles aantallen in de Arena, de Kuip,  Studio 1 en  de vrije Fitness zullen wat beperkt worden.
 • Je kan vanaf donderdag één les per dag boeken en twee reserveringen actief hebben.
 • Als voorbeeld: Je boekt op donderdag een FiiT les om 20.00u en vrijdag een yoga om 9.00u. Vrijdag kan je dan weer een les voor een volgende dag boeken.
 • Vandaag tussen 14.00u en 16.00u wordt het rooster aangepast. Helaas komen je boekingen hierbij te vervallen. Vanaf 16.00u kan je opnieuw boeken.
 • We bieden alleen nog BOXX bag trainingen aan op 1,5m met maximaal 10 deelnemers per les.
 • We kijken nog na of de lockers gebruikt mogen worden en of/hoe de bootcamp door kan gaan.
 • De douches en de kleedkamers zijn vanaf donderdag niet meer te gebruiken.
 • Blijf je spullen goed schoonmaken. Bij twijfel: maak je spullen ook schoon voordat je start met je training! Een double check is beter dan achteraf spijt.
 • Stop met de grenzen opzoeken in het samen trainen in één vak. Wij kunnen niet vaststellen of je uit één huishouden komt.

Train je toch samen in één vak? Na één waarschuwing mag je Indoor Action per direct verlaten!

 

12-10-2020

Zoals reeds eerder gemeld, gaan we stoppen met het (outdoor) lesgeven in de tent op de grote parkeerplaats van Indoor Action.

De houdbaarheidsdatum hiervan bleek iets eerder bereikt dan we dachten. Weerstand vanuit de buurt noodzaakt ons om weer volledig binnen te gaan sporten. Gelukkig kunnen we met overtuiging zeggen dat ons coronaprotocol en ventilatiebeleid dit prima toelaat. Door deze omstandigheden is het uitbreiden van ons “binnen”rooster in een hogere versnelling gebracht, met als resultaat dat we aankomende vrijdag al volledig binnen gaan sporten met een nog uitgebreider lesrooster.

Wat betekent dit in de praktijk voor jou als sporter?

Aankomende woensdagavond worden de laatste lessen gegeven in de tent. Hierna gebruiken we de hele donderdag om materialen van buiten naar binnen te brengen en de Kuip klaar te maken voor de FiiT lessen, de Cycling en een nieuw lesconcept. We proberen overlast natuurlijk tot een minimum te beperken.

Het nieuwe rooster wat ingaat op vrijdag zal zo snel mogelijk zichtbaar zijn in de app.

Vanwege uitbreiding van het lesaanbod binnen, waren we genoodzaakt een klein beetje te schuiven met aanvangstijden van de huidige lessen om ophoping bij binnenkomst en vertrek zo veel mogelijk te vermijden. Het dringende advies blijft: kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van je geboekte les naar Indoor.

Graag ook aandacht voor het volgende: nu de horeca gesloten is, lijken de gezelligheidsmomentjes zich te verplaatsen naar de kleedkamers. Daarom ons nadrukkelijke advies: heb je een hoog intensieve les gedaan zoals Cycling of FiiT of boksen? Kleed dan om, douche kort en verlaat Indoor Action. Neem je deel aan een minder intensieve les, dan vragen we je om omgekleed aan te komen en na de les ook vlot weer naar huis te gaan. Zo voorkomen we grote drukte in de kleedkamers.

En nu het mooiste nieuws: in aanloop naar deze hele transitie hebben we natuurlijk niet stilgezeten en zijn er achter de schermen twee nieuwe lesconcepten opgezet: X-FiiT en X-Burn. X-FiiT verschijnt al direct op het rooster vanaf donderdag en X-Burn zal niet lang daarna geïntroduceerd worden.

Binnenkort ontvang je meer informatie over wat deze lessen precies inhouden.

We hopen jullie in deze bijzondere en uitdagende tijd toch volop te blijven verrassen met mooie nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om jezelf sportief uit te dagen.

Natuurlijk kijken wij ook reikhalzend uit naar de persconferentie morgenavond en we informeren jullie afhankelijk van de afgekondigde maatregelen zo snel mogelijk per mail wat dit betekent voor het sporten bij Indoor Action.

02-10-2020

Afgelopen dinsdag hebben wij jullie geïnformeerd over de effecten van de nieuwe door het kabinet aangekondigde maatregelen op het beleid binnen Indoor Action.

Dit bericht van afgelopen dinsdag kan je in onze app en op de site terugvinden.

Zoals dat in ons leuke polderlandje gaat, zijn er een aantal zaken weer gewijzigd. Op het gevaar af dat er volgende week weer zaken veranderen – en wij jullie weer moeten berichten – in deze mail wat aanvullingen op die van afgelopen dinsdag.

Daar gaan we!

Mondkapjes
Over het effect van dragen van mondkapjes zijn al hele boeken volgeschreven. Op dit moment is het ‘dringende advies’ van de overheid in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen. Wij gaan dat als volgt uitvoeren:

 • Al het personeel van Indoor Action draagt een mondkapje. De enige uitzondering is dat de instructeurs die (groeps)lessen geven – dus niet de 1-op-1 lessen – op het moment van lesgeven geen mondkapje dragen;
 • Al onze klanten geven we het ‘dringende advies’ zich soortgelijk te gedragen. Een mondkapje – overal – tenzij je aan het sporten bent.

Ventilatie
Ook is er veel – heel veel – te doen om de zogenaamde ‘ aerosolen’. Ook hier hebben de wetenschappers verschillende theorieën over. Wij zijn in ieder geval een proef gestart met de TU Eindhoven. Op dit moment worden in een paar zalen een aantal waarden gemeten, die iets zeggen over de luchtkwaliteit en de deeltjes die zich in de lucht bevinden. Deze proef vindt plaats bij 4 toonaangevende sportscholen in Nederland, waaronder Indoor Action. Mocht uit dit onderzoek blijken dat onze luchtkwaliteit voldoet aan de normen die gesteld worden, is dat geweldig nieuws. Mocht blijken dat er toch nog maatregelen getroffen moeten worden in de vorm van aanschaf van speciale luchtreinigers zal daar zeker in geïnvesteerd worden, overigens hebben wij de laatste jaren al flink geïnvesteerd in het optimaliseren van ons ventilatiesysteem. We houden jullie op de hoogte!

Bar/lounge
Zoals velen van jullie al opgemerkt hebben is onze bar voor 3 weken gesloten. Dit is een van de vele maatregelen die de overheid ons heeft opgedragen. Wij vallen in dit geval onder de zogenaamde sportkantines. Het idee is dat iedereen na het sporten direct naar huis gaat zodat er geen ophoping ontstaat in onze lounge. Er kan dus helemaal geen gebruik gemaakt worden van de lounge en de zitplekken.

Sporten in de tent
Een aantal lessen wordt gegeven in de tent op het P-terrein van Indoor. In de zomer was dit fijn en ook hadden we destijds – door de 2 tenten – de mogelijkheid lessen ‘ buiten’  aan te bieden terwijl binnensporten verboden was.

Wij hebben zo lang als mogelijk deze situatie gehandhaafd en zullen ook nog een paar weken in de tent blijven sporten.

Maar….. er zijn klachten uit de buurt van omwonenden, de vergunning voor de tent is eindig en de winter komt er aan. Wij denken zelf dat ‘de tent’ op de langere termijn niet kan blijven. Sterker nog: we hebben een plan ontwikkeld om binnen bij Indoor nog veiliger te sporten. Daartoe hebben we een heel (verhuis)plan opgesteld. Het zal wat overlast geven om het een en ander te realiseren. Maar wij denken dat in de nieuwe situatie, wij de tent met een gerust hart kunnen afbreken, en alle lessen verantwoord binnen kunnen geven.

Kortom, Indoor Action is weer volop in beweging. Wij zullen er alles aan doen om veilig en verantwoord te sporten. Wij houden jullie op de hoogte. 

29-09-2020

Gisteravond zijn er tijdens de ingelaste persconferentie nieuwe maatregelen bekend gemaakt door onze minister-president en minister De Jonge.

Er is gesproken over maximaal 30 mensen binnen en maximaal 40 mensen die buiten mogen samenkomen. En dit gaf wat verwarring binnen de sportbranche. Het blijkt nu dat deze regels NIET gelden voor sportgelegenheden.

Vanuit onze branchevereniging is hierin een nuance aangebracht. Zij staan in direct contact met het OMT en de overheid. Deze informatie zal ook gedeeld worden op de sites van de Rijksoverheid.

Dit is een groot compliment voor onze branche en sporters; een belangrijke erkenning voor de rol die sport en leefstijl hebben in de strijd tegen Corona. We mogen dezelfde aantallen leden blijven bedienen als voorheen. En contactsporten zijn nog steeds uitgezonderd van de 1,5 meter maatregel. We mogen dus nog steeds bokstrainingen aanbieden.

Maar tegelijk is het nu meer dan ooit het moment in deze Corona crisis om extra aandacht te besteden aan het naleven van de geldende regels en hier en daar de spreekwoordelijke puntjes weer op de i te zetten.

De regels op een rij:

· Als eerste, blijf je handen wassen (voor, tijdens en na je activiteit binnen Indoor Action), nies in je elleboog, geef geen hand en houd de 1,5 meter afstand.

· Probeer je sportmoment af en toe in de daluren overdag te plannen. Zeker nu thuiswerken weer de regel is, zal je misschien ook overdag een moment kunnen vinden om te sporten. Zo voorkomen we grote groepen mensen binnen Indoor Action.

· In de horeca is de regel: niet staan, maar zittend je consumptie nuttigen. We hebben beperkt zitplaatsen, de barkrukken verwijderen we om groepsvorming aan de bar te voorkomen.

· Ben je niet van plan iets te nuttigen; verlaat Indoor Action dan direct na je sportsessie. Dus ook niet even gezellig na chatten met je buddy of een trainer.

· Verder zullen we op de piekmomenten de horeca gesloten houden, omdat we in de afgelopen weken hebben gezien dat de 1,5 m soms lastig te waarborgen is. De horeca zal daarom op zaterdag en zondag pas om 13.00u openen. Maandag, dinsdag en woensdag zal de bar sluiten om 17.00u.

· Je houdt te allen tijde 1,5 meter afstand in je contactmoment met je trainer; het is menselijk gedrag dichter bij elkaar te willen staan. Maar doe dit niet!

· Ook vragen we je opnieuw aandacht te hebben voor het reserveren en je aankomst bij Indoor Action. Kom NIET eerder dan 5 minuten voor je gereserveerde sportmoment. Kom je eerder, dan wacht je buiten.

· Ook is het naar Indoor Action komen zonder reservering en hopen op een plekje uit den boze. Dit is vanaf vandaag niet meer mogelijk.

· Ben je in een Code Oranje of Rood land geweest? Dan blijf je 10 dagen weg bij Indoor Action.

· Je maakt je spullen na gebruik altijd netjes schoon.

· Samen sporten; dus gebruik maken van één barbell, apparaat of samen in één vak staan, is absoluut verboden.

· En als laatste laat je onze medewerkers in hun waarde. Wij maken de regels niet. We zijn er om te zorgen dat we ze allemaal naleven. Alleen dan houden wij ons geliefde Indoor Action open.

We hebben een hoop goodwill gewonnen in de afgelopen tijd als branche; laten we dit niet nu in een opwelling van enthousiasme weggooien. Wij als team van Indoor Action laten dit niet gebeuren. De controle op naleving van de genoemde regels zal streng zijn.

We beseffen ons dat dit harde woorden zijn. Maar Indoor Action, onze sporters en gezondheid in zijn algemeen gaan ons aan het hart. Daarom zullen wij alles op alles zetten om open te blijven.

Dank jullie voor jullie inzet, begrip en topprestatie tot nu toe. Blijf gezond!

Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!