Op deze pagina vind je alle actuele informatie over de huidige  regels binnen Indoor Action omtrent Corona. Alles op chronologische volgorde. Dus bovenaan het meest recente bericht en verder naar beneden oudere berichten. Heb je vragen of onduidelijkheden over wat er wel en niet mag, en wat er wel en niet moet binnen Indoor Action? Scroll dan eerste even door deze informatie.  

14-12-2020

Wat een jaar! We zullen niet teveel in clichés vervallen, maar wat een nieuws…..

We moeten WEER dicht!

Sinds afgelopen maart bevinden we ons al in een ongelofelijke achtbaan waarin we veel hebben meegemaakt. Indoor Action verplicht dicht, Outdoor Action open, yoga in de tent in het Thialfpark, Indoor weer open, horeca weer dicht, groepslessen verboden, groepslessen mogen weer ….. en nu? Dicht van 15 december tot 19 januari, 5 weken.

Hoe gaan we nu weer om met deze maatregelen?
Op dit moment weten we het eerlijk gezegd nog niet, daarom deze korte update.

Zoals jullie van ons gewend zijn, zullen wij jullie snel op de hoogte brengen hoe wij deze donkere dagen gaan inrichten.

Even een paar zaken op een rij:
– Onze deuren moeten dicht, we zijn vanaf morgen (dinsdag 15 december) gesloten;
– Vanaf woensdag 16 december zullen wij een alternatief (online) programma aankondigen;
– Wij zullen deze week nog met een voorstel komen m.b.t. incasso’s, abonnementen en compensatie.

Wat betreft de incasso’s: Wij incasseren per week. Voor sommige leden is dat een week vooruit, voor sommigen een maand vooruit. De laatste gedane incasso afgelopen weekend, zal morgen geïncasseerd worden. Het kan dus zijn dat je net voor een nieuwe week of maand betaald morgen. Doe alsjeblieft even niets en wacht op ons voorstel. Wij komen met een oplossing!

Wordt (snel) vervolgd, stay safe,

Team Indoor Action

 

02-12-2020

De mondkapjesplicht. Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen is het mondkapje vanaf 1 december in openbare binnenruimten verplicht. Het was nog even onduidelijk hoe dat er praktisch uit zou komen te zien in de sport en fitness.  De regels zijn nu duidelijk en als volgt. Zodra je binnenkomt bij de ingang is het mondkapje verplicht. In de kleedkamers is het mondkapje verplicht. Bij het verlaten van het pand is het verplicht in zowel de kleedkamer als de lounge en uitgang. Echter niet tijdens het sporten of tijdens het wisselen van apparaat. Of tijdens het  verplaatsen binnen de sportruimten binnen Indoor Action.

17-11-2020

Goed nieuws: we mogen weer groepslessen geven!
Uiteraard wel volgens de geldende regels van het 1,5 m afstand houden tot elkaar.
Het aangepaste lesrooster vind je zoals altijd in de Indoor Action app.

On demand

Vanwege het succes in de afgelopen twee weken met de individuele lesblokken (buiten de groepslessen om), hebben we besloten om deze te behouden. Je kunt een eigen plekje reserveren in de zaal waar jij wilt sporten. Daar ga je zelfstandig met een on demand les van een van onze instructeurs aan de slag. Je vindt deze on demand lessen in de bovenste tegel in de Indoor Action app. Als je hierop klikt, zie je een scala aan uiteenlopende en toffe work-outs. We nemen dagelijks nieuwe video’s op met onze eigen instructeurs. Cycling, X-FiiT, X-Core, BodyBalance, Power/BodyPump, Jumping Fitness, Yoga, noem maar op. Als je niet in een groepsles kan of wilt trainen, is dit een mooi alternatief.

Korting Personal Training
Graag willen we onze trouwe leden wat extra’s aanbieden. Wij geven nu 15% korting op Personal Training. Ongeacht of je nu kiest voor een losse training of een pakket, of misschien wil je wel een PT boeken met je vriend of vriendin. Ook dat kan! Klik hier voor meer informatie.

05-11-2020

Zoals je vast hebt meegekregen zijn de regels omtrent sport en Corona wederom (tijdelijk) bijgesteld.

Als eerste belangrijk om te vermelden: Wij mogen open blijven!

De tweede boodschap is: groepslessen zijn verboden.

Maar natuurlijk hebben we met ons team vandaag achter de schermen hard gewerkt om de Indoor groepslessen aangepast toch te kunnen laten plaatsvinden. Niet als groepsles, want dat mag dus even niet. Maar als volgt:

We beperken ons de komende twee weken tot de vijf meest bezochte lessen: Cycling, X-FiiT, Easy Flow Yoga, BOXX – bag training en Bodypump/Club Power.

In de Indoor Action app vind je vanaf vanavond een aantal tegels. Eén met de instructie hoe je je FitSnacks.TV account (opnieuw) kan activeren. Eén met een directe link naar online Yoga lessen van ons yoga team. En op korte termijn een tegeltje met een On-Demand bibliotheek met meer dan 100 toffe workouts van TechnoGym en later ook van onze eigen trainers. In onze app zijn binnenkort ook onze eigen Live Stream lessen te volgen, voor thuis.

De bovengenoemde vijf trainingen worden dus niet als groepsles gegeven, maar kun je individueel zelf binnen Indoor Action uitvoeren. Hoe gaat dat er in de praktijk uitzien?

De Cycling boek je net als altijd in de Indoor Action app. Je boekt hiermee een fiets in een bepaald tijdvak. Je neemt je telefoon en hoofdtelefoon mee en stapt op je fiets. Je kiest in FitSnacks.TV een Cycling workout en jij gaat even heerlijk een halfuurtje vol gas!

De Club Power (en Bodypump) werkt hetzelfde. Je boekt jouw plek in de app op jouw gewenste tijdvak. Je gaat naar de Kuip en kiest een vak uit. Telefoon mee en hoofdtelefoon op. Kies nu in de FitSnacks.TV app de Power X-press. En here we go!

De Yoga werkt anders. Er zit een tegel in de app met een directe Zoomlink naar onze virtuele yoga studio. Zo kan je elke werkdag om 10.00u en 19.00u en in het weekend om 10.00u een les volgen waar je maar wilt bij één van de docenten van ons Yoga team.

De X-FiiT werkt ook net iets anders. Je boekt jouw plek in jouw gewenste tijdvak. Je gaat naar de Kuip en kiest je vak. Op het Whiteboard staat elke dag een beginner en gevorderde workout van een van onze X-FiiT instructeurs. Je gebruikt de spullen in het vak net als in de echte groepsles!!

De BOXX werkt net als de X-FiiT. Je boekt je lesblok in de Indoor Action app. En één van onze BOXX profs zorgt elke dag voor een nieuwe workout voor beginners en een voor de gevorderde bokser. Deze workouts vind je op het whiteboard in de BOXX. Je gebruikt de spullen in het vak; de wallball, de bokszak en de dumbells.

Deze workouts vind je op het whiteboard in de BOXX. Je gebruikt de spullen in het vak; de wallball, de bokszak en de dumbells.

Natuurlijk zijn er instructeurs aanwezig die je kunnen helpen met de opstart van jouw workout.

Het nieuwe rooster zal vanavond te vinden zijn in de Indoor app. En het zal vanaf morgenochtend ingaan.

Ondertussen blijven wij werken aan nog meer mogelijkheden en online lessen. Zoals de Live Stream met jouw vertrouwde instructeurs!!

Voor nu is dit het maximale wat we kunnen bieden binnen de nieuwe regels. Wij hopen dat je toch ondanks alle toestanden van dit moment je weg naar Indoor blijft vinden en lekker in beweging blijft. Zeker in de huidige situatie is dit van enorm belang! Blijf in beweging en blijf in je ritme. Zo komen we hopelijk allemaal deze strijd redelijk ongeschonden door.

 

14-10-2020

Over de nieuwe maatregelen die ingaan om 22.00u vanavond:

 • Vanwege de maatregel van maximaal dertig mensen in één ruimte het volgende:
 • Groepsles aantallen in de Arena, de Kuip,  Studio 1 en  de vrije Fitness zullen wat beperkt worden.
 • Je kan vanaf donderdag één les per dag boeken en twee reserveringen actief hebben.
 • Als voorbeeld: Je boekt op donderdag een FiiT les om 20.00u en vrijdag een yoga om 9.00u. Vrijdag kan je dan weer een les voor een volgende dag boeken.
 • Vandaag tussen 14.00u en 16.00u wordt het rooster aangepast. Helaas komen je boekingen hierbij te vervallen. Vanaf 16.00u kan je opnieuw boeken.
 • We bieden alleen nog BOXX bag trainingen aan op 1,5m met maximaal 10 deelnemers per les.
 • We kijken nog na of de lockers gebruikt mogen worden en of/hoe de bootcamp door kan gaan.
 • De douches en de kleedkamers zijn vanaf donderdag niet meer te gebruiken.
 • Blijf je spullen goed schoonmaken. Bij twijfel: maak je spullen ook schoon voordat je start met je training! Een double check is beter dan achteraf spijt.
 • Stop met de grenzen opzoeken in het samen trainen in één vak. Wij kunnen niet vaststellen of je uit één huishouden komt.

Train je toch samen in één vak? Na één waarschuwing mag je Indoor Action per direct verlaten!

 

12-10-2020

Zoals reeds eerder gemeld, gaan we stoppen met het (outdoor) lesgeven in de tent op de grote parkeerplaats van Indoor Action.

De houdbaarheidsdatum hiervan bleek iets eerder bereikt dan we dachten. Weerstand vanuit de buurt noodzaakt ons om weer volledig binnen te gaan sporten. Gelukkig kunnen we met overtuiging zeggen dat ons coronaprotocol en ventilatiebeleid dit prima toelaat. Door deze omstandigheden is het uitbreiden van ons “binnen”rooster in een hogere versnelling gebracht, met als resultaat dat we aankomende vrijdag al volledig binnen gaan sporten met een nog uitgebreider lesrooster.

Wat betekent dit in de praktijk voor jou als sporter?

Aankomende woensdagavond worden de laatste lessen gegeven in de tent. Hierna gebruiken we de hele donderdag om materialen van buiten naar binnen te brengen en de Kuip klaar te maken voor de FiiT lessen, de Cycling en een nieuw lesconcept. We proberen overlast natuurlijk tot een minimum te beperken.

Het nieuwe rooster wat ingaat op vrijdag zal zo snel mogelijk zichtbaar zijn in de app.

Vanwege uitbreiding van het lesaanbod binnen, waren we genoodzaakt een klein beetje te schuiven met aanvangstijden van de huidige lessen om ophoping bij binnenkomst en vertrek zo veel mogelijk te vermijden. Het dringende advies blijft: kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van je geboekte les naar Indoor.

Graag ook aandacht voor het volgende: nu de horeca gesloten is, lijken de gezelligheidsmomentjes zich te verplaatsen naar de kleedkamers. Daarom ons nadrukkelijke advies: heb je een hoog intensieve les gedaan zoals Cycling of FiiT of boksen? Kleed dan om, douche kort en verlaat Indoor Action. Neem je deel aan een minder intensieve les, dan vragen we je om omgekleed aan te komen en na de les ook vlot weer naar huis te gaan. Zo voorkomen we grote drukte in de kleedkamers.

En nu het mooiste nieuws: in aanloop naar deze hele transitie hebben we natuurlijk niet stilgezeten en zijn er achter de schermen twee nieuwe lesconcepten opgezet: X-FiiT en X-Burn. X-FiiT verschijnt al direct op het rooster vanaf donderdag en X-Burn zal niet lang daarna geïntroduceerd worden.

Binnenkort ontvang je meer informatie over wat deze lessen precies inhouden.

We hopen jullie in deze bijzondere en uitdagende tijd toch volop te blijven verrassen met mooie nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om jezelf sportief uit te dagen.

Natuurlijk kijken wij ook reikhalzend uit naar de persconferentie morgenavond en we informeren jullie afhankelijk van de afgekondigde maatregelen zo snel mogelijk per mail wat dit betekent voor het sporten bij Indoor Action.

02-10-2020

Afgelopen dinsdag hebben wij jullie geïnformeerd over de effecten van de nieuwe door het kabinet aangekondigde maatregelen op het beleid binnen Indoor Action.

Dit bericht van afgelopen dinsdag kan je in onze app en op de site terugvinden.

Zoals dat in ons leuke polderlandje gaat, zijn er een aantal zaken weer gewijzigd. Op het gevaar af dat er volgende week weer zaken veranderen – en wij jullie weer moeten berichten – in deze mail wat aanvullingen op die van afgelopen dinsdag.

Daar gaan we!

Mondkapjes
Over het effect van dragen van mondkapjes zijn al hele boeken volgeschreven. Op dit moment is het ‘dringende advies’ van de overheid in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen. Wij gaan dat als volgt uitvoeren:

 • Al het personeel van Indoor Action draagt een mondkapje. De enige uitzondering is dat de instructeurs die (groeps)lessen geven – dus niet de 1-op-1 lessen – op het moment van lesgeven geen mondkapje dragen;
 • Al onze klanten geven we het ‘dringende advies’ zich soortgelijk te gedragen. Een mondkapje – overal – tenzij je aan het sporten bent.

Ventilatie
Ook is er veel – heel veel – te doen om de zogenaamde ‘ aerosolen’. Ook hier hebben de wetenschappers verschillende theorieën over. Wij zijn in ieder geval een proef gestart met de TU Eindhoven. Op dit moment worden in een paar zalen een aantal waarden gemeten, die iets zeggen over de luchtkwaliteit en de deeltjes die zich in de lucht bevinden. Deze proef vindt plaats bij 4 toonaangevende sportscholen in Nederland, waaronder Indoor Action. Mocht uit dit onderzoek blijken dat onze luchtkwaliteit voldoet aan de normen die gesteld worden, is dat geweldig nieuws. Mocht blijken dat er toch nog maatregelen getroffen moeten worden in de vorm van aanschaf van speciale luchtreinigers zal daar zeker in geïnvesteerd worden, overigens hebben wij de laatste jaren al flink geïnvesteerd in het optimaliseren van ons ventilatiesysteem. We houden jullie op de hoogte!

Bar/lounge
Zoals velen van jullie al opgemerkt hebben is onze bar voor 3 weken gesloten. Dit is een van de vele maatregelen die de overheid ons heeft opgedragen. Wij vallen in dit geval onder de zogenaamde sportkantines. Het idee is dat iedereen na het sporten direct naar huis gaat zodat er geen ophoping ontstaat in onze lounge. Er kan dus helemaal geen gebruik gemaakt worden van de lounge en de zitplekken.

Sporten in de tent
Een aantal lessen wordt gegeven in de tent op het P-terrein van Indoor. In de zomer was dit fijn en ook hadden we destijds – door de 2 tenten – de mogelijkheid lessen ‘ buiten’  aan te bieden terwijl binnensporten verboden was.

Wij hebben zo lang als mogelijk deze situatie gehandhaafd en zullen ook nog een paar weken in de tent blijven sporten.

Maar….. er zijn klachten uit de buurt van omwonenden, de vergunning voor de tent is eindig en de winter komt er aan. Wij denken zelf dat ‘de tent’ op de langere termijn niet kan blijven. Sterker nog: we hebben een plan ontwikkeld om binnen bij Indoor nog veiliger te sporten. Daartoe hebben we een heel (verhuis)plan opgesteld. Het zal wat overlast geven om het een en ander te realiseren. Maar wij denken dat in de nieuwe situatie, wij de tent met een gerust hart kunnen afbreken, en alle lessen verantwoord binnen kunnen geven.

Kortom, Indoor Action is weer volop in beweging. Wij zullen er alles aan doen om veilig en verantwoord te sporten. Wij houden jullie op de hoogte. 

29-09-2020

Gisteravond zijn er tijdens de ingelaste persconferentie nieuwe maatregelen bekend gemaakt door onze minister-president en minister De Jonge.

Er is gesproken over maximaal 30 mensen binnen en maximaal 40 mensen die buiten mogen samenkomen. En dit gaf wat verwarring binnen de sportbranche. Het blijkt nu dat deze regels NIET gelden voor sportgelegenheden.

Vanuit onze branchevereniging is hierin een nuance aangebracht. Zij staan in direct contact met het OMT en de overheid. Deze informatie zal ook gedeeld worden op de sites van de Rijksoverheid.

Dit is een groot compliment voor onze branche en sporters; een belangrijke erkenning voor de rol die sport en leefstijl hebben in de strijd tegen Corona. We mogen dezelfde aantallen leden blijven bedienen als voorheen. En contactsporten zijn nog steeds uitgezonderd van de 1,5 meter maatregel. We mogen dus nog steeds bokstrainingen aanbieden.

Maar tegelijk is het nu meer dan ooit het moment in deze Corona crisis om extra aandacht te besteden aan het naleven van de geldende regels en hier en daar de spreekwoordelijke puntjes weer op de i te zetten.

De regels op een rij:

· Als eerste, blijf je handen wassen (voor, tijdens en na je activiteit binnen Indoor Action), nies in je elleboog, geef geen hand en houd de 1,5 meter afstand.

· Probeer je sportmoment af en toe in de daluren overdag te plannen. Zeker nu thuiswerken weer de regel is, zal je misschien ook overdag een moment kunnen vinden om te sporten. Zo voorkomen we grote groepen mensen binnen Indoor Action.

· In de horeca is de regel: niet staan, maar zittend je consumptie nuttigen. We hebben beperkt zitplaatsen, de barkrukken verwijderen we om groepsvorming aan de bar te voorkomen.

· Ben je niet van plan iets te nuttigen; verlaat Indoor Action dan direct na je sportsessie. Dus ook niet even gezellig na chatten met je buddy of een trainer.

· Verder zullen we op de piekmomenten de horeca gesloten houden, omdat we in de afgelopen weken hebben gezien dat de 1,5 m soms lastig te waarborgen is. De horeca zal daarom op zaterdag en zondag pas om 13.00u openen. Maandag, dinsdag en woensdag zal de bar sluiten om 17.00u.

· Je houdt te allen tijde 1,5 meter afstand in je contactmoment met je trainer; het is menselijk gedrag dichter bij elkaar te willen staan. Maar doe dit niet!

· Ook vragen we je opnieuw aandacht te hebben voor het reserveren en je aankomst bij Indoor Action. Kom NIET eerder dan 5 minuten voor je gereserveerde sportmoment. Kom je eerder, dan wacht je buiten.

· Ook is het naar Indoor Action komen zonder reservering en hopen op een plekje uit den boze. Dit is vanaf vandaag niet meer mogelijk.

· Ben je in een Code Oranje of Rood land geweest? Dan blijf je 10 dagen weg bij Indoor Action.

· Je maakt je spullen na gebruik altijd netjes schoon.

· Samen sporten; dus gebruik maken van één barbell, apparaat of samen in één vak staan, is absoluut verboden.

· En als laatste laat je onze medewerkers in hun waarde. Wij maken de regels niet. We zijn er om te zorgen dat we ze allemaal naleven. Alleen dan houden wij ons geliefde Indoor Action open.

We hebben een hoop goodwill gewonnen in de afgelopen tijd als branche; laten we dit niet nu in een opwelling van enthousiasme weggooien. Wij als team van Indoor Action laten dit niet gebeuren. De controle op naleving van de genoemde regels zal streng zijn.

We beseffen ons dat dit harde woorden zijn. Maar Indoor Action, onze sporters en gezondheid in zijn algemeen gaan ons aan het hart. Daarom zullen wij alles op alles zetten om open te blijven.

Dank jullie voor jullie inzet, begrip en topprestatie tot nu toe. Blijf gezond!

Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!