Mindfulness bij Indoor Action

Unieke kans!

Mindfulness bij Indoor Action

Op woensdagmiddag 20 september 2017 (13:00 tot 15.30 uur) start Juul van BijJuul (www.bijjuul.com) met de 8-weekse Mindfulnesstraining bij Indoor Action en jij kunt je hier nu voor opgeven! Speciaal voor leden van Indoor Action is er een scherpe prijs: je betaalt maar €99 in plaats van €320!

Kom naar de vrijblijvende kennismakingsworkshop Mindfulness

Wil je weten of de 8-weekse Mindfulnesstraining iets voor jou is? Kom dan op woensdagmiddag 6 september van 13 tot 14.15 uur naar de vrijblijvende kennismakingsworkshop. Deze workshop geeft je de basisinzichten in Mindfulness. Ook krijg je meer inzicht in de inhoud van de training en gaan we aan de slag met een (meditatie)oefening zodat je direct zelf het effect van Mindfulness kan ervaren.

Voor wie is de Mindfulnesstraining?

Mindfulness leert je hoe je de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken. Het leven is vaak vol, er gebeurt veel, we krijgen grote hoeveelheden prikkels te verwerken en het leven is continu in beweging en vuurt allerlei soorten ervaringen op ons af. Het valt soms niet mee om alle ballen in de lucht te houden, dicht bij jezelf te blijven, heldere keuzes voor jezelf te maken en de kalmte in je hoofd en lijf te bewaren. We vergeten soms te genieten en met onze aandacht in het nu, in het moment, te zijn.

De training is voor iedereen die:

– met aandacht wil leven
– ontspannender in het leven wil staan
– zichzelf beter wil leren kennen
– wil leren dicht bij zichzelf blijven
– meer wil genieten
– vriendelijker en compassievoller voor zichzelf wil worden

Wat is Mindfulness?

Een ander woord voor mindfulness is aandacht. Je aandacht focussen op een ontspannen manier. Mindfulness gaat over bewuster in het leven staan en meer genieten van elk moment, in plaats van continu aan het verleden of de toekomst te denken. Het gaat ook over creatiever en productiever worden en meer bewust kiezen in plaats van het op de automatische piloot te doen. Mindfulness is een vaardigheid om met je aandacht te zijn wat je op dat moment aan het doen bent en zo bewuster en intenser te leven.

Door Mindfulness-beoefening leer je om meer bewust te worden van gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. En dit leidt tot een hogere levenskwaliteit in het algemeen. Je ontwikkelt ook meer veerkracht en je leert bewuster omgaan met moeilijke situaties en problemen. Bijvoorbeeld krappe deadlines, conflicten met collega’s of een hoge werkdruk.

Enerzijds leer je problemen aan te pakken in plaats van te vermijden, en anderzijds leer je ook dingen te aanvaarden die je niet kan veranderen. En de wijsheid om het verschil te kennen.

Mindfulness helpt om stress en burn-out aan te pakken, beter te leren focussen, constructief om te leren gaan met emoties, meer te genieten en vriendelijker te worden voor jezelf.

De training

De 8-weekse Mindfulnesstraining is een combinatie van Mindfulness Based Stress Reduction(MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy(MBCT). Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Mindfulness leidt tot vermindering van stress, piekeren, angst, burn-outs en tot een vergroting van flexibiliteit, aanpassingsvermogen en emotionele stabiliteit. In de Mindfulnesstraining krijg je tools aangereikt die praktisch, nuchter en van deze tijd zijn en die leiden tot positieve blijvende veranderingen in je leven.

De training bestaat uit 8 trainingssessies van 2,5 uur en hebben allemaal een eigen thema. Thema’s die aan bod komen zijn: focus & concentratie, ademhaling & lichaam, stress, automatische piloot, zelfzorg, energiebalans, acceptatie & loslaten en ontdek dat gedachten geen feiten zijn.

Mindfulness is een ervaringsgerichte training: je gaat bewuster en met met meer aandacht leven door het vooral veel te dóen. Naast de groepsbijeenkomsten (maximaal 12-14 personen) vraagt de training dat je bijna dagelijks thuis met oefeningen aan de slag gaat. Dat vraagt om een investering van ongeveer 45 minuten per dag.

Trainingsdata: 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11.  (18/10 niet ivm Herfsvakantie)

Aanmelden?

Ben je benieuwd of de 8-weekse training iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de workshop of meld je direct aan voor de training. Let op het aantal plekken is beperkt, voor de training geldt een maximum van 12 deelnemers.

Aanmelden workshop 6 september om 13:00 uur

Direct aanmelden voor de training

Bekijk hier de website van BijJuul en lees meer over Mindfulness en Juul.

Deel dit bericht met je vrienden
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone