Hot Yoga

HOT YOGA  bij Indoor Action vanaf begin maart !

Misschien heb je het al gehoord: vanaf begin maart introduceren we Hot Yoga binnen Indoor Action. De voorbereidingen zijn in volle gang. Studio 1 wordt grondig aangepakt en aangepast om de ruimte te kunnen verwarmen tot 40 graden. Het plafond wordt aangepast zodat er infrarood-panelen aan gehangen kunnen worden, waarmee we de ruimte in korte tijd kunnen verwarmen. Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde, maar het zal zeker meer dan de moeite waard zijn als eenmaal alles klaar is.

Tijdens een normale yogales verkrijg je warmte in je lichaam en je spieren door te bewegen. Door die beweging en warmte maak je je lichaam en spieren klaar om naar specifieke houdingen te kunnen gaan, zonder dat je jezelf in allerlei bochten hoeft te wringen. Bij Hot Yoga is de ruimte verwarmd en heb je deze beweging niet nodig. Door de warmte zal je merken dat je spieren en lichaam soepel aanvoelen, zodat de houdingen veel toegankelijker zullen worden. Vooral voor beginners kan yoga best lastig zijn, omdat bij de meeste mensen de spieren nog redelijk kort zijn. In een normale yogales sta je veel op je handen in een Downdog, behoorlijk belastend voor je polsen. Tijdens de Indoor Hot Serie is de belasting op de polsen en andere gewrichten minimaal, waardoor het juist voor de beginnende yogi bijzonder toegankelijk is. Wat niet wil zeggen dat het niet uitdagend is, de warmte maakt dat je heel slim en efficiënt met je energie moet omgaan. Je zal behoorlijk gaan transpireren, goed voor het kwijtraken van allerlei afvalstoffen.

De Indoor Hot Serie gaat een uur duren. Het begin van de les gebruik je om rustig adem te halen en je lichaam klaar te maken voor de meer uitdagende poses. Gedurende de les werk je toe naar een aantal ‘peak poses’, uitdagende intense houdingen die je normaal gesproken waarschijnlijk niet zou kunnen als je nog koud en onvoorbereid zou zijn. Nogmaals, uitdagend voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi. Met altijd het accent op een rustige evenwichtige ademhaling; voor veel mensen misschien nog wel de grootste uitdaging. De eerste drie maanden zullen we in grote lijnen dezelfde serie gaan doen, met als voordeel dat zowel de deelnemers als de docenten de tijd krijgen om te wennen aan deze nieuwe groepsles. Met elkaar gaan we dit avontuur aan!

Daarnaast hebben wij gemerkt dat vooral in de krachtsport flexibiliteit en mobiliteit een ondergeschoven kindje is. Het idee dat flexibiliteit/mobiliteit een groot gedeelte van je algemene fitheid bepaalt, begint langzaam in de sportwereld door te druppelen. Daarom denken wij dat de combinatie krachtsport met Hot Yoga bijzonder geschikt is voor de krachtsporters binnen Indoor Action. Kracht en mobiliteit/flexibiliteit gaan prima samen. Ook zal je merken dat je minder blessuregevoelig wordt. Fit worden is één ding, maar fit blijven is voor veel mensen een uitdaging, yoga helpt je hierbij.

Al met al heel veel redenen om Hot Yoga te gaan doen. Heel veel voordelen, maar misschien wel het belangrijkste is dat je je na de les bijzonder goed voelt. Een totale Body & Mind work-out, geen zweverigheden, kaarsjes of wierook. Yoga zonder poespas, yoga voor man of vrouw, dik of dun, fit of niet fit. Yoga voor iedereen!